© Aspergeboerderij Boshoven

Aspergesoep met ham

(Voor 6 personen)

Ingrediënten:
700 gr witte asperges (geschild)
2 blokjes kippenbouillon
200 ml kookroom of slagroom
80 gr bloem
70 gr boter
150 gr reepjes beenham
2 eieren
Verse peterselie om te garneren
2 sjalotjes 

Bereidingswijze:
Snijd de asperges in stukken. Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat ze daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Kook de eitjes in 10 minuten hard in een pannetje met water. Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Los de bouillonblokjes op in het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep. Schep de soep in borden en garneer met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie.

Tip: voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maizena

Aspergeboerderij Boshoven

Design website: www.ontwerpdooreenkennis.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag:     Gesloten
Dinsdag:       Gesloten
Woensdag:   Gesloten
Donderdag: Gesloten
Vrijdag:         Gesloten
Zaterdag:      Gesloten
CONTACT
Boshovensestraat 19
5561 AR Riethoven

Email:info@aspergeboerderijboshoven.nl
Tel.: 040-2042842